Task 1 now complete. My blog declared 16 h-cards, one for each time my name was mentioned as author under the 15 blogposts on my front page, and 1 in the side bar. That last one is the only one I want to have, so I wanted to remove those underneath blogposts.

To do that, I had to create a child theme of the theme I use, Sempress. I created it on my hosting server directly, not through WordPress.

In the original theme I then hunted down the function used to show the author information for each posting, the sempress_posted_on function. This by viewing the various Sempress files in the WordPress internal Themes Editor. Then I copied that over to my child theme, and changed it. I simply removed the bits that turned my name into a link and all the h-card elements declared as classes around it. There’s no need to link to my author page here. I’m the only author, don’t have a profile page, and if you look at the ‘author archive’ it is a list of all the postings on this site.

I also cleaned up my single remaining h-card, adding a “p-note” class so that the blurb becomes part of the h-card, and making sure it lists the e-mail addresses correctly now.

The child theme I created will be useful for changing the way webmentions are presented on my blog as well.

2 reactions on “

 1. Na een tijdje proberen, testen en wederom documentatie lezen ben ik nu zover dat Microformats acceptabel genoeg worden ondersteund op mijn site. Er zijn twee belangrijke onderdelen van het protocol, h-entry en h-card. Met de eerste kan een machine de belangrijkste informatie van elke individuele post lezen. Een voorbeeld hoe dat er uit ziet vind je op IndieWebify.me. Je ziet dat de titel, auteur, publicatiedatum, tekst en tags worden uitgelezen. Wat nog mist is de header-foto en de copieën van de post die ik op andere netwerken plaats. Over de laatste maak ik me niet zo druk, de eerste wil ik nog wel een keer uitzoeken. Op zich is het niet heel lastig om te maken, maar ik wil toch wel proberen twee van de drie projecten van mijn lijstje af te hebben voor ik de trein in stap naar Utrecht. Helaas moeten Ton en ik eerder de sessie verlaten en missen we de demo’s waar iedereen de resultaten van zijn/haar projecten laat zien.

 2. Help jij ons mee organiseren? We gaan een IndieWebCamp organiseren in Utrecht, een event om het gebruik van het Open Web te bevorderen, en met elkaar praktische zaken aan je eigen site te verbeteren. We zoeken nog een geschikte datum en locatie in Utrecht. Je hulp is dus van harte welkom.
  Op het Open Web bepaal jij zelf wat je publiceert, hoe het er uit ziet, en met wie je in gesprek gaat. Op het Open Web bepaal je zelf wie en wat je volgt en leest. Het Open Web was er altijd al, maar in de loop van de tijd zijn we allemaal min of meer opgesloten geraakt in de silo’s van Facebook, Twitter, en al die anderen. Hun algoritmes en timelines bepalen nu wat jij leest. Dat kan ook anders. Bouw je eigen site, waar anderen niet tussendoor komen fietsen omdat ze advertentie-inkomsten willen genereren. Houd je eigen nieuwsbronnen bij, zonder dat andermans algoritme je opsluit in een bubbel. Dat is het IndieWeb: jouw content, jouw relaties, jij zit aan het stuur.
  Frank Meeuwsen en ik zijn al heel lang onderdeel van internet en dat Open Web, maar brengen/brachten ook veel tijd in websilo’s als Facebook door. Inmiddels zijn we beiden actieve ‘terugkeerders’ op het Open Web. Afgelopen november waren we samen op het IndieWebCamp Nürnberg, waar een twintigtal mensen met elkaar discussieerde en ook zelf actief aan de slag gingen met hun eigen websites. Sommigen programmeerden geavanceerde dingen, maar de meesten zoals ikzelf bijvoorbeeld, deden juist kleine dingen (zoals het verwijderen van een link naar de auteur van postings op deze site). Kleine dingen zijn vaak al lastig genoeg. Toen we terugreden met de trein naar Nederland waren we het er al snel over eens: er moet ook een IndieWebCamp in Nederland komen. In Utrecht dus, dit voorjaar.
  Om Frank te citeren:

  Voel je je aangesproken door de ideeën van het open web, indieweb, wil je aan de slag met een eigen site die meer vrij staat van de invloeden sociale silo’s en datatracking? Wil je een nieuwsvoorziening die niet meer primair wordt gevoed door algoritmen en polariserende roeptoeters? Dan verwelkomen we je op twee dagen IndieWebCamp Utrecht.

  Laat weten of je er bij wilt zijn.
  Laat weten of je kunt helpen met het vinden van een locatie.
  Laat weten hoe wij jou kunnen helpen bij je stappen op het Open Web.
  Je bent uitgenodigd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.