Ik heb er geen enkel begrip voor dat ik 45 Euro per jaar aan een commercieel bedrijf moet betalen om aangifte te kunnen doen bij de Belastingdienst voor de Vennootschapsbelasting. Dat bedrag is om me te kunnen ‘identificeren’ met e-herkenning (eh3 in mijn geval) en vergt dat ik mijn gegevens verstrek aan dat bedrijf (kopie ID etc.). Terwijl ik a) al een Digid heb waarvoor mijn identiteit is vastgesteld, en b) de Belastingdienst uit eigen gegevens en uit het Handelsregister exact weet voor welke organisaties en bedrijven ik tekenbevoegd ben. Waarom ik dan niet met Digid kan inloggen om aangifte te doen voor bijvoorbeeld mijn B.V.’s is me een volslagen raadsel. De route via ‘de markt’ is een toegevoegde kwetsbaarheid, waarlangs mijn persoonsgegevens ongetwijfeld een keer op straat komen te liggen.

6 reactions on “

  1. Verschrikkelijk is eHerkenning, ik kom er maar niet doorheen bij Digidentity en ben al zoveel tijd kwijt aan het inlezen en de communicatie, op dit vlak MOET toch iets gaan veranderen zou je zeggen en denken.

    @Ton het is overigens een aanrader om dit vlammende betoog tegen eHerkenning te lezen: https://www.eherkenningvergelijker.nl/het-eherkenning-gedrocht/. Het legt haarfijn uit waar het probleem nou daadwerkelijk ligt. ( + oplossingen )

Comments are closed.

Reposts

  • Том