Psst, Yorianne, internet, je weet wel dat waar je deze complotfantasie deelt, is ook in het begin gefinancierd en ontwikkeld door DARPA. Zet gauw je router uit. De grafische user interface, en súperverdacht, de muis, ook met geld van DARPA ontwikkeld. Gauw je computer de deur uit! En vooral geen navigatie aanzetten ondanks dat je zo duidelijk verdwaald bent, want GPS, hate to break it to you, da’s ook door DARPA ontwikkeld!

Ik houd me in, en reageer nooit op dit soort dingen, maar af en toe is het wel héél lastig. Blocked, beter voor de gemoedsrust.

13 reactions on “

 1. @tonOndertussen worden we allemaal besmet met nano 5g chips die via het toiletafvoer in het drinkwater belanden omdat ze niet gefilterd worden om zo niet gevaccineerden oraal chips toe te dienen!

 2. @sexybiggetje 😀 Ja, die Yorianne had het mis, maar alle gekheid op een stokje, dat van die 5g chips is dus echt waar hé? I did some research enne dan ga je het dus echt zien… Oh my flying spaghetti monster, wat je allemaal tegenkomt als je even je tijdslijnen niet schoon houdt…..

 3. Dit is wel een ding. Ik reageer ook nooit. Op de Twitters shadowban ik (voor zover dat kan) mensen die frequent reageren op Baud3t, Sylvana, Wild3rs of Trump. Of die “praten” over Zwart3 Pi3t, de bo3rka (en zo nog 20+ onderwerpen). Echte anti-vaxxers zie ik eigenlijk nooit spontaan. Of klimaatontkenners. Leeft misschien toch iets minder? Teveel degrees of separation van de mensen die ik volg? En dit soort totale gekken zie ik ook zelden.
  Een goeie balans tussen kritische buiten-de-bubbel berichten of berichtjes van gekken tonen is nog echt niet gevonden.

  • Deze kwam ik tegen omdat ik het gebruik van ‘open Nederland’ volg: ik ben bestuurslid van een vereniging die zo heet en last heeft van naamsverwarring met de stichting van die naam. Eerder kreeg ik een golf te zien doordat een collega bij de NOS ging werken. Beroepsmatige exposure dus, niet zozeer door weinig degrees of separation in eigen follow lists. LinkedIn gaat overigens wel achteruit qua timeline.

   • Erg irritant.
    Totaal andere vraag, is de RSS only feed ook doorzoekbaar? Ik denk namelijk dat ik een keer een boek heb gelezen n.a.v. een bericht hier. Gaat om “Across the Event Horizon”, een serie korte SF verhalen. Een prima bundel vond ik toen. Nu lees ik weer een andere bundel korte SF verhalen, ook een aanrader. Gaat om “Exhalation” van Ted Chiang. Als de tip niet via jou kwam slaat dit stukje nergens op, maar deze tip staat nog

 4. @tonEr zijn te veel mensen die lange tijd niet veel meegekregen hebben, maar sinds Snowden zijn er zo veel nieuws over hoe verschillende instellingen uit de VS het internet minder zeker maken, dat ik wel begrijpen kan waroom iemand ze helemaal niet meer betrouwbaar vindt.Voor mij is de story: er was eens een tijd als de DARPA (het internet zelf) en NSA (TOR) veel goeds gedaan hebben. Ik geloof niet dat wij zo iets nog steeds van hun kunnen verwachten.

 5. @tonIn het algemeen is natuurlijk de regel, dat het niet zo belangrijk is wie iets doet, maar wat ze doen — maar het leven wordt veel makkelijker als je enige mensen of instellingen heb die helemaal betrouwbaar zijn, en waar je niet zo precies op hoeft te letten of ze je proberen te belazeren.Dus begrijp ik goed waroom veel mensen de DARPA helemaal niet meer vertrouwen, ook als dat niet strict rationeel is.

Reposts

 • Timo
 • DoeNietZoMoeilijk

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.