Het was lang geleden dat we elkaar spraken, maar vanavond hebben we als bestuursleden van de Vereniging Open Nederland elkaar weer uitgebreid (online) gesproken. Goed om te doen, en geeft weer nieuwe energie voor activiteiten.

Afgelopen jaar stond vooral in het teken van het TakeNode project, waarmee makers makkelijk een unieke identifier voor een creatieve uiting kunnen aanmaken. Maar daarnaast speelt er veel t.a.v. Europese wetgeving dat voor onze thema’s interessant is, en ligt er een nieuw regeerakkoord dat aanknopingspunten biedt. Creative Commons bestaat 20 jaar inmiddels, en we willen graag meerdere bijeenkomsten organiseren in dat kader. Ik realiseerde me door ons gesprek dat ik van die 20 jaren al 19 jaar een CC licentie op deze site heb staan.

Er liggen ook genoeg interne zaken om af te handelen, zoals de financiële jaaroverzichten van 2020 en 2021, die nog door een ledenvergadering moeten worden goedgekeurd. Het in gebruik nemen van onze eigen Nextcloud omgeving is ook lang blijven liggen. En belangrijker: we moeten nog altijd het proces starten om als ANBI erkend te worden.

Goed om elkaar te spreken, volgende afspraken staan weer in de agenda. Zin in.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.