Gisteren is de Stichting ActivityClub opgericht en ingeschreven. De stichting vormt het onderdak voor mastodon.nl. Maar het doel van de stichting is breder: “het duurzaam stimuleren, ontwikkelen en onderhouden van de organisatorische en technische aspecten van publieke (sociale) netwerken gebaseerd op onder andere het ActivityPub-protocol, zoals Mastodon, Pixelfed en PeerTube, in het Nederlands taalgebied

Als onderdak voor mastodon.nl kunnen donaties voor het onderhoud van mastodon.nl aan de stichting worden overgemaakt, in plaats zoals tot nu toe aan een privérekening. En voor plannen om ook andere ActivityPub toepassingen aan te bieden is nu ook plek.

Zodat er voor het publiek bruikbare sociale platformen zijn die ook op een publiek controleerbare manier worden onderhouden.

Samen met Eelco Maljaars (voorzitter) en Mike Dell (secretaris) vorm ik (penningmeester) het oprichtingsbestuur. De stichting is uiteraard non-profit, en bestuurders kunnen niet worden betaald.

18 reactions on “Stichting ActivityClub

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.