In reply to Hallo Fediverse! by Erik Visser

Ik heb ooit ook met de ActivityPub plugin mijn blog op de fediverse zichtbaar gemaakt, maar ben daar ook snel weer mee opgehouden. Enerzijds omdat ik niet selectief kon zijn in wat ik zo deelde (in mijn RSS feed en op mijn site bepaal ik dat wel bijv.), en met name omdat mijn (bewust ongebruikelijke) login-naam op WordPress als accountnaam wordt gebruikt. Dat vind ik een belangrijke misser qua veiligheid (die kennelijk in een komende update van de plugin zal worden aangepast).

Je schrijf dat je username en user_nicename hebt aangepast. Bedoel je daarmee je WP login-naam (en weet de hele wereld nu dat dat erik is?), of specifiek de user die gebruikt wordt als accountnaam door de ActivityPub plugin? Als dat laatste in de database aan te passen is, zou dat al mooi zijn namelijk. Ik heb eigenlijk nog nooit gekeken of AP zelf dingen in de database opslaat.

Ik volg je nu (naast de feedreader) ook op Mastodon. “Geregistreerd 10 november 2022” … en dan … “3.2k berichten”, omdat je hele blogarchief geteld wordt! 😀

Toen nog “even” mijn username en user_nicename aangepast in phpMyAdmin. […] En nu ben ik dus vindbaar via erik@rkvssr.nl.

Erik Visser

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.