Al in maart had ik in Utrecht een leuk gesprek met Martijn Aslander en Lykle de Vries als onderdeel van hun podcast-serie Digitale Fitheid. Digitale Fitheid is een platform over, ja precies dat, de digitale fitheid voor de kenniswerker.

In het gesprek hadden we het over persoonlijk kennismanagement (pkm) en de lange historie daarvan, en de omgang met digitale gereedschappen en de macht om die tools zelf vorm te geven. Maar ook over mijn werk, verantwoord datagebruik, de Europese datastrategie, Obsidian meet-ups, en ethiek. Er kwam aan het begin zelfs met veel kabaal een AWACS voorbij.

Een gesprek van een uur dat zo voorbij was. Achteraf denk je dan, heb ik wel coherente dingen gezegd? Terugluisterend nu bij publicatie, valt dat mee.

Mijn gesprek in de Digitale Fitheid podcast staat nu online. Kijk vooral ook even naar de andere gesprekken, die zijn zeker de moeite waard.

5 reactions on “Een gesprek over PKM en data in de Digitale Fitheid Podcast

Comments are closed.