Favorited Zo bouw je een open source infrastructuur voor een conferentie door Toon Toetenel (CTO PublicSpaces)

Afgelopen maand vond de Public Spaces conferentie plaats (ik was de eerste dag aanwezig). Dit jaar heeft de organisatie gezorgd dat boodschap en verpakking ook echt in overeenstemming waren. In een blogpost legt Toon Toetenel uit welke stappen ze daarvoor hebben genomen. Globaal langs de lijnen van de ladder van de Public Stack, met Jitsi, Matrix, Listmonk en ActivityPub/Mastodon. Mooie erkenning ook voor de nudge die Björn Wijers hen gaf dit nu eens goed te doen. Björn deelt die nudges vaker uit, ook bijvoorbeeld bij Open Nederland t.a.v. de videovergaderingen, en hij heeft gelijk. Tijd steken in het vroeg genoeg regelen ervan is vaak een obstakel, en goed dat Public Spaces er een voorbeeld in wil zijn. Ik ontmoette Björn ook op de conferentie overigens, de nudge betekende ook dat hij werd ingehuurd om mee te helpen.

Ja, een conferentie hosten zonder Big Tech en met open source tools is mogelijk. Het kost wel wat moeite om alles zelf op te zetten en aan elkaar te knopen maar dat is de investering meer dan waard.

Toon Toetenel van Public Spaces

12 reactions on “Public Spaces Walks The Talk

Comments are closed.