Sinds de val van het IJzeren Gordijn zijn de wolven in aantocht. En deze week bereikte een wolf Vathorst. Daarbij werd de wolf op video vastgelegd door een bewakingscamera.

Die wolf is wat mij betreft slechts afleiding in de video, want daar heeft vooralsnog niemand last van en behoeft geen (re)actie.

De video laat echter twee dingen zien die voor het alledaagse leven in een wijk wél van belang zijn.

Ik fiets elke doordeweekse ochtend met onze dochter door deze zelfde straat naar school. Bijna altijd staat er een auto geparkeerd op de t-splitsing in de video. Of de auto die je ziet, of de auto die je in de video op de oprit ziet staan, één van beiden staat altijd in de weg.

De camera die de wolf waarnam neemt daarbij ook elke ochtend ons waar, omdat de camera de gehele openbare weg (en trottoir) opneemt. Ongetwijfeld worden die beelden opgeslagen ergens in een cloud, en zo onze dagelijkse bewegingen (buiten de EU) opgeslagen. Een juist ingestelde camera zou lager gericht moeten zijn, om alleen het eigen terrein vast te leggen.


Een wolf loopt langs aan de overkant van de straat. Problematischer dan de wolf is het feit dat de camera de overkant van de straat vastlegt.

7 reactions on “Een wolf in Vathorst

  1. @Ton Zijlstra Zolang de politie aan bedrijven vraagt om bij een inbraakgolf de cameras toch ook de weg te laten meepikken zal men er weinig mee doen. Hier zie je een paar van de ring bellen van Amazon maar die staan zelden richting de weg (grote tuinen enzo).

Comments are closed.