In reply to Oude notitieboeken by Frank Meeuwsen

Heel herkenbaar wat jij (en Alex) schrijft. Ik heb mijn oude notitieboeken over de periode 1988-2008 ergens rond 2010 weggegooid (nadat ik sommige pagina’s persoonlijke aantekeningen er uit had gehaald en gescand). Die van daarna zijn er nog. Die ben ik nu aan het scannen, zoals Wouter Groeneveld doet, n.a.v. de eerste Obsidian meet-up, en voorzie ik daarna langzaam maar zeker van een index in Obsidian waarmee het doorzoekbaar wordt. Ik gebruik een staande CZUR scanner met voetpedaal die een notitieboek scannen reduceert tot tien minuten werk. Dat maakt in ieder geval de eerste stap van digitaliseren eenvoudig (en weggooien mogelijk!). De inhoud beoordelen komt dan later.

T.a.v. uren schrijven en weeknotes: Ik open elke dag in Obsidian als eerste stap een daglog waarin ik activiteiten opschrijf met tijdstippen. Die gebruik achteraf voor urenstaten en voor de weeknotes (ik maak een weekoverzicht door de daglogs achter elkaar af te beelden en schrijf op basis daarvan mijn blogpost). Daglogs zijn ook mijn startpunt voor nieuwe notities over thema’s, meeting notes etc.

Steeds als ik de stapel notitieboeken zie denk ik, “ik moet er nog eens door bladeren en zien of er iets van waarde in staat wat ik nog kan hergebruiken”

Frank Meeuwsen