Frank schrijft over de soms verwarrende ervaringen met zijn Post Kinds plugin in WordPress. Die plugin gebruik ik, en ik heb met regelmaat dezelfde problemen.

Post Kinds maakt het mogelijk dat ik makkelijk postings van anderen kan ‘liken’ ‘reposten’, er op kan antwoorden, én dat aan de oorspronkelijke poster kan laten weten.

Post Kinds probeert daarvoor gegevens van de posting waarop je reageert op te halen (link, titel, auteur, een quote etc.) en slaat die in je eigen site op.

Wat Frank en ik regelmatig als probleem hebben is dat Post Kinds niets ophaalt en een lege posting maakt, of wat ik ook vaak heb, wél alle gegevens ophaalt van de bron-posting, maar niet opslaat en een lege posting maakt. Zonder een idee te hebben waarom dat gebeurt.

Nu kan ik ook zonder Post Kinds een ‘like’ of antwoord posten, door zelf de inhoud de juiste eigenschappen mee te geven. Dat roept meteen de vraag op of er gevolgen zijn voor mijn bestaande postings als ik Post Kinds uitschakel.

Dat heb ik even geprobeerd op een WordPress site die ik gebruik om dingen te testen.
Daar maakte ik een ‘like’ aan op een posting van mezelf op dit blog.


Een like op mijn test-site, gemaakt in Post Kinds.

Vervolgens schakelde ik de Post Kinds plugin uit, met als resultaat dat dan de opgeslagen extra informatie niet meer wordt getoond:


Na uitschakelen van de plugin is de like ook verdwenen

Er staat nu geen enkele informatie of link meer naar de posting waar ik op reageer, en alleen mijn reactie staat er nog.
De Post Kinds plugin heeft dus niet alleen invloed op hoe informatie wordt getoond, maar ook of die informatie überhaupt uit de database wordt opgehaald. Niet geheel verrassend uiteraard.

Dit heeft als consequentie dat ik op deze site Post Kinds niet kan uitschakelen, ook als ik het voortaan niet meer zou gebruiken, zonder dat ik de functionaliteit van Post Kinds op de e.o.a. manier opnieuw maak in mijn site-opmaak. Omdat anders bestaande postings die met die plugin zijn gemaakt niet meer leesbaar zijn.

Die lock-in is een onaangename verrassing. Iets waarvan ik nog niet exact weet wat ik er van vind.

2 reactions on “Post Kinds Lock-In

  1. Ha! Door mijn drukke werkdag was ik nog niet toegekomen aan een eigen blogpost. Maar naar aanleiding van jouw reactie bij mij (volgt u het nog?) dacht ik al, “als je Post Kinds uitzet zie je niks meer. Dus lock-in!” Ik had dat in het verleden al eens getest maar ik realiseer nu wat de gevolgen eigenlijk zijn. Heel vervelend. De Post Kinds data wordt in een aparte tabel opgeslagen dus ergens moet het nog zijn te exporteren/converteren. Ga jij David Shanske een berichtje sturen 😉

Comments are closed.

    Mentions

  • 💬 Frank Meeuwsen