De Weblogmeeting komt terug, roept Frank Meeuwsen. Weblogmeetings waren ‘een ding’ in de ’00s. Met mijn blog in het Engels, en het wonen op 2 uur van de randstad, zat ik niet zo in de algemene NL blogscene (ik kom volgens mij ook niet in Frank’s boek Bloghelden voor), maar ik ben wel een paar keer op zo’n soort meeting geweest. Zowel meet-ups van Edubloggers (met bloggers uit de onderwijswereld, waar ik als kennismanagement blogger mee verwant was), Blognomics, als ook de Weblogmeetings waar Frank aan refereert (in Amsterdam of Utrecht was het als ik me goed herinner). Ik ben ooit ook nog eens voor het online bloggerzine About:blank geïnterviewd.

Met mijn en andermans verstevigde terugkeer (in mijn geval eind 2017) naar het eigen blog, en weg van de silo’s, is de blik niet alleen naar voren gericht (hoe geeft het internet ons weer meer handelingsvermogen in plaats van dat het onze autonomie ondermijnt?), maar ook onderheving aan enige nostalgie. Dat zal ook wel de leeftijd zijn inmiddels. Kortom, de Datumprikker voor de Weblogmeeting 2020 ingevuld, in de hoop dat er een datum uitrolt die inderdaad schikt. Zin in.

4 reactions on “De Weblogmeeting komt terug!

Comments are closed.