Replied to https://diggingthedigital.com/4356-2/ by Frank MeeuwsenFrank Meeuwsen (diggingthedigital.com)
...dat ik mijn blog kan gebruiken als centrale plaats voor Mastodon posts. En tweets. Denk ik. Toch blijft dat vreemd voelen.

Ja het is inderdaad wat vreemd om van je blog direct naar Twitter of Mastodon te posten.
Ik doe het op 3 manieren:

  • ik gebruik het excerpt veld om naar Twitter of Mastodon te posten bij postings met titel of langere postings. Dit heeft als voordeel dat ik in de posting bij namen van mensen naar hun site kan linken, terwijl ik in de excerpt dan hun @nicks gebruik. Vergelijk bijvoorbeeld deze posting, en de bijbehorende tweet.
  • ik post direct zoals jij hier een note (post zonder titel), die ook op mijn site zichtbaar is, en in mijn rss feed verschijnt. Dat is soms ok. Zoals deze post, en deze tweet
  • ik post soms dingen die ik wel vanuit mijn site naar Twitter of Mastodon stuur, maar die op mijn site verder unlisted zijn, en niet in de rss feed komen. Door er een aparte categorie (micromsg) voor te gebruiken. Dat kan weer in beide bovengenoemde vormen. Bijvoorbeeld zoals deze post, en de bijbehorende tweet. Deze laatste categorie voel ik me prima bij om losse Tweets en Toots te versturen. Je kunt je natuurlijk afvragen in hoeverre je al die kleine berichtjes ook op je site wilt houden, of dat je ze als erg vergankelijk ziet. Maar het haalt natuurlijk wel ook de backfeed op, en die is wellicht interessant om te bewaren op je eigen site dan de oorspronkelijke tweet wellicht was. Bijvoorbeeld als je vragen stelt.

Laatste opmerking: wat me tot nu toe wel te ver ging is mijn hele blog als ActivityPub endpoint in te zetten. En dat heeft vooral te maken met dat je dan niet meer selectief kunt zijn in wat je naar Mastodon stuurt, dan is je blog je AP account. Terwijl ik Mastodon wel als aparte gespreksruimte beleef en dus selectief wil kunnen zijn wat ik er wel en niet naar toe stuur.