Soort combinatie van GTD en The 12 Week Year, dat ik al jaren gebruik, met wat losse stukken van elders.

  • Een goede reminder voor stukken van mijn eigen routines, en meteen wat dingen, ook inhoudelijk, in de agenda gezet en genoteerd voor opvolging.
  • Voor een auteur uit de journalistiek een weinig kritische houding op het gebruik van Google en Evernote. Dat kan en moet anders. Voor Google ook prima mogelijk, bijvoorbeeld met Nextcloud. Voor Evernote veel lastiger.
  • De titel werkt niet voor mij. Grip is me te veel op control gericht. Krampachtig vastknijpen tot je knokkels er wit van uit slaan ligt op de loer. Zelf ben ik gebaat bij minder streng zijn dan het woord grip bij mij suggereert. Een woord als flow spreekt meer aan
  • Alle aangereikte adviezen zijn gericht op gecompliceerd maar lineair werk. Niet op daadwerkelijk complex (of chaotisch) werk

Comments are closed.