So, my webmention issues can’t be solved in the theme, as the content isn’t decided there. I need to dig deeper into the semantic-linkback plugin that I use to handle them.

I found out that webmentions are mentioned in full if they are short enough, and that I can set that limit. So I now want to change the way webmentions are stored. To solve my main issue, I need to select x characters around the spot where my site is mentioned, and set the character limit for webmentions to x+1.

3 reactions on “

 1. Doel

  Ik wil in mijn lokale omgeving zoveel mogelijk testen met het automatisch versturen van webmentions bij nieuwe blogposts. Als het lokaal werkt, kan ik het online zetten en er verder mee werken

  Uitdaging

  Lokale server: Hiervoor zet ik ngrok aan voor mijn jekyll site. Ik krijg dan een URL die via het web is te benaderen
  Test tool: Met de site Webmention Rocks kan ik allerlei scenario’s testen met mijn lokale installatie en lokale posts die niet per se online hoeven te staan
  Automatisch verzenden: Ik heb nu op Heroku een script geinstalleerd wat automatisch gaat lopen als de site opnieuw is gepubliceerd, ofwel als de pagina bij Github Pages opnieuw is opgebouwd. Dan worden namelijk nieuwe posts gecheckt en eventueel webmentions verzonden. Nog niet mijn ideale oplossing maar het werkt. Hoop ik.
  Test URL’s

  Nu staan hier links naar webmention.rocks die de webmentions kunnen ontvangen die ik verstuur. Ik pak alleen de eerste tests. Als die werken, werkt de rest van de 23 tests ook wel. Het gaat tenslotte om verzenden. Eens zien wat er nu gaat gebeuren….

  Laat ik voor alle zekerheid ook nog even naar Ton linken, zodat hij weer een webmention krijgt die hij mooi kan weergeven in zijn nog te ontwikkelen CSS-code 🙂

  Eerste resultaten

  Helaas werkte de eerste test niet. Door een probleem met de versienummers bij het originele script. Dat moest dus eerst worden gefixt. Laten we het daarom nog eens proberen nu.

 2. Test vijf hoor jongens: Terwijl Ton Zijlstra en ik onderweg zijn in de trein vanuit Nurnberg naar Utrecht kijken we de livestream van de demo’s die tijdens de IndieWebCamp zijn geproduceerd. Tegelijkertijd kreeg ik een melding dat het eerdergenoemde script om webmentions te sturen is geupdate naar een nieuwe versie naar aanleiding van mijn opmerking in de Github repository. Dus nu is de ultieme test. Ik stuur deze blogpost inclusief wederom een link naar de Webmention testtool. En ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.