Why is it that the northern most city of our country is suddenly in the top ten of most popular searches in Technorati?
groningen.jpg
Something happened that I and local newsmedia missed? Viral marketing? A Groningen in Louisiana? Or a Technorati malfunction (gotta admit it is more entertaining than the usual ‘Sorry we could not process your request’ we get these days 9 times out of 10)
(tags: )

4 reactions on “Groningen?

 1. Elders heb ik het antwoord op je raadsel al gegeven, dat zal ik hier dan ook maar doen..
  Dat Groningen in de Technorati top 10 opdook, komt door een verhaal van mij. Via het zoekwoord Groningen op Technorati ontdekte ik het zeer persoonlijke dagboek van een fractievoorzitster bij ons in de Universiteitsraad, en daarover schreef ik een artikel bij ons in de Universiteitskrant (UK), die afgelopen donderdag verscheen. Dat artikel maakt melding van de Technorati-heuristiek. Hoewel dat dagboek van het web gehaald is, is de massa (?) die methode toch gaan volgen, met hetzelfde zoekwoord. Vandaar de Technorati-Top 10 notering van Groningen. Wellicht trad er inderdaad ook een multiplier-effect op, doordat Technorati-adepten het voor hun onverwachte zoekterm in hun chart op zagen duiken en daar het hunne van wilden weten.
  Alles is min of meer na te lezen op mijn weblog.
  Heb Technorati al aangeschreven met de vraag wat zo’n toptiennotering nou wil zeggen. Hoop daar morgen antwoord op te krijgen.

 2. Van donderdag- tot maandagochtend had onze dagboekanierster 280 bezoekers op haar nieuwe weblog. Als dat min of meer maatgevend is, dan hebben enige honderden RUG-studenten en -medewerkers met het zoekwoord Groningen zitten ‘googelen’ op Technorati. Op zich is dat helemaal geen groot getal, maar doordat de voor Amerikanen onbekende zoekterm in die Toptien verscheen, genereerde dat met een ‘multiplier-effect’ extra Groningen-zoekers. De vraag of Technorati manipuleerbaar is, zou ik dan ook met een volmondig ja willen beantwoorden. Je hebt er alleen een paar honderd mensen voor nodig. Maar er is menige club met zo’n ledental.
  Overigens gaf Technorati mij geen antwoord op de vraag wat zo’n Toptien-notering in aantallen voorstelt. Kennelijk lopen ze daar liever niet mee te koop.
  Aan de andere kant: zakelijke informatie zoek je natuurlijk niet in eerste instantie bij weblogs. In de zoekmachine-hi?rarchie komt Technorati een heel eind achter Google. Technorati is meer iets voor de verstokte weblog-adepten.

Comments are closed.